Het bestuur

Het bestuur

Het JBN-bestuur bestaat uit vijf enthousiaste ondernemers. Hieronder stellen zij zich voor.

 

Ruud Vriese (voorzitter)

Op de startersdag van de Kamer van Koophandel in 2015, kwam ik JBN Groningen voor het eerst tegen. Vrolijke netwerkers op zoek waren naar nieuwe leden. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en ik besloot de eerstvolgende borrel te bezoeken. Die kennismaking beviel zo goed, dat ik direct besloot om lid te worden. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

 

Wat me aanspreekt is de laagdrempelige, non-nonsens cultuur. Samen zoeken naar kansen, samen ontwikkelen van talenten, samen groeien. Als trainer/coach met mijn eigen bureau teams+more, deel ik vanzelfsprekend die visie. En het positieve van JBN is dat je er ook weer inspirerende ideeën en inzichten voor terugkrijgt. Dat maakt JBN leuk én waardevol.

 

Toen me gevraagd werd om de functie van voorzitter op me te nemen, hoefde ik niet lang na te denken. Dit is dé kans om constructief bij te dragen aan een bloeiend JBN Groningen. Daar zet ik me graag voor in!

 

Als je zelf wilt ontdekken wat JBN Groningen jou te bieden heeft, kom dan eens langs op onze maandelijkse borrel. Wedden dat je je dan ook aansluit bij dit gezellige en zakelijk interessante netwerk?

 

Jeanet van Marion (vice-voorzitter)

Mijn passie is om mensen te helpen in hun persoonlijke behoeftes op het vlak van financiën. Het reikt vaak veel verder dan alleen cijfers waar het werkelijk over gaat in het traject van een hypotheek. Er zit een persoonlijk doel achter, een woonwens voor een andere woning, de angst om niet meer te kunnen wonen etc. Door inzicht te geven in de persoonlijke financiële situatie creëer ik rust. Sinds 2016 werk ik met veel plezier zelfstandig als onafhankelijk hypotheekadviseur vanuit huis (Ureterp) of bij de klant thuis.

 

In januari 2018 ben ik wezen proeven bij de JBN club Groningen om mijn netwerk te vergroten en had hier gelijk een goed gevoel bij. Ik ben dan ook gelijk lid geworden.

 

Toen ik kort daarna gevraagd werd om de functie van vicevoorzitter van Ruud Vriese over te nemen, voelde dit als een compliment voor mij.

 

Ik vind het een eer om een rol te spelen JBN Groningen aantrekkelijk te houden en met elkaar aan een stevige basis te bouwen.

 

Tot snel bij één van onze activiteiten !

 

Tess Venema (secretaris)

Sinds begin 2018 zet ik al mijn kennis en ervaring op het gebied van plannen, regelen en organiseren in met mijn eigen bedrijf Time 4 Assistance. Als Virtual Assistant bied ik ondersteuning aan ondernemers die graag willen groeien zodat ze meer tijd hebben voor hun core business.

 

Nadat ik mijn bedrijf had opgestart ben ik mij gaan oriënteren op netwerken en via via kwam ik terecht bij JBN om een keer te komen ‘proeven’. De sfeer is informeel en laagdrempelig en smaakte direct naar meer en heb me aangemeld. De combinatie van netwerkborrels, workshops op het gebied van ondernemen en inspirerende gesprekken met mede-ondernemers is voor mij de perfecte manier om een netwerk op te bouwen.

 

Ik vind het heel erg leuk om in het bestuur te zitten als secretaris. Zo kan ik niet alleen met mijn bedrijf maar ook met JBN andere ondernemers ondersteunen en verder helpen.

 

Kom snel eens langs op onze maandelijkse borrel en ontdek zelf wat JBN voor jou kan betekenen!

 

 

Marian Kramer (penningmeester)

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben in het Midden en Kleinbedrijf ( MKB ) ben ik in 2011 mijn eigen bedrijf gestart. Komark Administratie & Advies is een jong en dynamisch bedrijf dat de ondernemer helpt bij alle voorkomende administratieve werkzaamheden. Ik doe waar ik goed in ben en de ondernemer kan in de bespaarde tijd doen waar hij goed in is. Deze werkzaamheden worden op locatie, of in Marum
bij mijn kantoor aan huis, gedaan.

 

Enige tijd geleden kwam ik in aanraking met het JBN. Na een aantal keer geproefd te hebben, ben ik lid geworden. Netwerken op een leuke, laagdrempelige manier is echt een aanrader. De leden van het JBN zijn allemaal jonge ondernemers, jong in de zin van jong bedrijf, die vaak tegen dezelfde situaties, problemen aanlopen, hoe leuk is het dan om met elkaar te praten over de diverse manieren om met dingen om te gaan, je ervaringen te delen, van elkaar te leren.

 

Mijn enthousiasme voor het JBN werd opgemerkt en eind 2015 kreeg ik de vraag of ik toe wilde treden tot het bestuur als penningmeester. Het is mijn taak om de administratie op orde te houden. Een taak die mij op het lijf geschreven is.

 

Graag tot snel op een netwerkborrel of bij een workshop.

 

David Muntinga (mediamanager) 

Sinds februari 2016 heb ik mijn eigen administratiekantoor. Muntinga Administration is een persoonlijk administratiekantoor in nieuwe stijl. Ik help ondernemers graag met hoed goed opzetten en bijhouden van hun administratie en de belastingaangiftes. Mijn motto is: “Financieel inzicht is de basis van je onderneming”. Ik maak graag op locatie kennis met je. De werkzaamheden worden veelal uitgevoerd op mijn kantoor in Groningen.

 

Net nadat ik gestart was als ondernemer zocht ik een manier om mijn netwerk uit te breiden. Ik kwam een keer proeven bij het JBN en dat beviel mij erg goed. De sfeer was erg fijn en ik werd goed ontvangen door alle leden. Toen besloot ik dat ik zeker lid moest worden van het JBN. Het was voor mij de perfecte manier om een leuk netwerk op te bouwen, meer ondernemersvaardigheden te ontwikkelen en vooral om lekker te sparren.

 

Eind 2017 ben ik lid geworden van het bestuur van het JBN, hiervoor hield ik al de social media bij. Dus toen deze bestuurstaak vrij kwam nam ik hem graag op me. Als administratiekantoor is het misschien wat apart om mediamanager te worden, maar juist omdat ik alles in de “nieuwe stijl” doe, en daar hoort online zichtbaarheid zeker bij, is deze functie een erg leuke taak voor mij.

 

Ik zie je graag op de volgende borrel!

 

 

Foto’s: Richard van Mancius – Mancius Media