MKB Nederland Noord

MKB-Nederland Noord

Leonard Springerlaan 31 (4e etage)

Postbus 983

9700 AZ Groningen

telefoon: 050-5275757

fax: 050-5278373

r.vanderborn@mkb.nl

 

MKB-Noord 

 

Auke Oosterhoff en Rinze van der Born MKB Noord 9265.jpg

MKB-Nederland Noord is de grootste belangenbehartiger en dé serviceorganisatie voor het georganiseerde midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland. Namens 15.000 leden werkt MKB-Nederland Noord aan een goed en kansrijk ondernemersklimaat. Hiervoor overlegt en onderhandelt MKB-Noord met overheid, politiek, vakbewegingen, kennisinstituten en overige instellingen. Daarnaast biedt MKB-Nederland Noord concrete en snelle oplossingen die ondernemers veel werk, tijd en geld kunnen besparen, zodat ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen!

 

MKB Noord 9272.jpgMKB-Nederland Noord maakt onderdeel uit van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland. Het landelijk hoofdkantoor bevindt zich in Den Haag, vlakbij de politieke beslissers.

MKB-Nederland Noord en het JBN

Auke Oosterhoff: “MKB-Nederland Noord staat samen met de Kamer van Koophandel aan de wieg van het Jonge Bedrijven Netwerk. Vanaf het begin zijn we dus betrokken bij het JBN. Tegenwoordig is het JBN ook vertegenwoordigd in de RegioRaad van MKB-Nederland Noord.”

 

MKB 9275.jpgAdvies voor startende ondernemers

Rinze van der Born is werkzaam als medewerker communicatie en marketing. Daarnaast is Rinze contactpersoon voor het JBN. Zijn advies voor startende ondernemers: “Gebruik je netwerk en maak zeker gebruik van de reeds beschikbare kennis. Op die manier hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

 

Wat kan MKB-Nederland voor jou betekenen

Hieronder leggen we u graag uit wat MKB-Nederland (Noord), naast de belangenbehartiging, voor u doet en voor u kan betekenen.

 

Evenementen + bijeenkomsten
MKB-Nederland organiseert meerdere evenementen en informatieve bijeenkomsten waaraan u kunt deelnemen. Het grootste jaarlijkse evenement, waar leden gratis aan kunnen deelnemen, is de Week van de Ondernemer in Utrecht. Dit event vindt plaats in april en heeft een uitrol met regionale Ondernemerscongressen door heel Nederland, ook bij u in de buurt.

Ø  www.weekvandeondernemer.nl

Ø  www.ondernemerscongres.nl

Kijk op de agenda van www.mkb.nl en op www.mkbnoord.nl  voor meer evenementen. Zo organiseren we ook regelmatig informatieve bijeenkomsten en webinars, live online te volgen, over bijv. internationaal ondernemen of financiering. In Noord Nederland organiseren we ongeveer 40 bijeenkomsten per jaar.

MijnMKB.nl
MijnMKB is het gebruikersportaal van MKB-Nederland dat ondersteuning biedt op het terrein van ondernemerschap. Ondernemers kunnen hier relevante publicaties en producten downloaden, scans uitvoeren om hun bedrijf door te lichten en de daaruit volgende to-do’s bekijken en uitvoeren. Maak direct uw eigen profiel aan op:

Ø  www.mijnmkb.nl

Het portaal zal komend jaar steeds verder uitbreiden met nieuwe faciliteiten. Zo zullen er steeds meer voordelen voor u als lid op verschijnen en kunt u er straks gemakkelijker zakendoen met collega-ondernemers. 

Boeken Eerste-Hulp-bij 

Heeft u hulp bij online ondernemen of uw financiering nodig? Op MijnMKB zijn de handige boeken Eerste-Hulp-bij te vinden. Hierin staat praktische informatie, advies en tips van collega-ondernemers.

Als dank voor u lidmaatschap van de afgelopen jaren ontvang u alvast één van de titels (Eerste hulp bij: Online Ondernemen – Financieringen – Internationaal Ondernemen – Leren Eexcelleren of Slim Werken Slim reizen) De andere titels kunnen leden gratis downloaden of tegen een ledentarief hardcopy bestellen.

Whitepapers

MKB-Nederland biedt u whitepapers met informatie over bijvoorbeeld de inzetbaarheid van uw personeel, het communiceren met uw klanten en wet- en regelgeving bij exporteren. Ook deze whitepapers zijn gratis te downloaden op MijnMKB.

Scans

Op het ondernemersportaal zijn ook handige scans te vinden. Zoals een scan om de vindbaarheid van uw website te testen en een scan om te checken hoe gezond uw eigen personeel eigenlijk is.

Uw stem in Den Haag
Vergeet niet dat MKB-Nederland naast deze handige producten en services ook uw stem bij politiek Den Haag, bij gemeenten en in Brussel laat horen. Op www.mkb.nl en via twitter.com/mkbnl en twitter.com/biesheuvelmkb (het twitter account van de voorzitter van MKB-Nederland) kunt u alles volgen!