JBN Open Podium: Ben

JBN Open Podium: Ben

Wie ben je, wat doe je en hoelang ben je actief bij JBN?

Ben de Graaf, ik ben getrouwd en heb geen kinderen. Ik ben vanaf mijn 20e ondernemer en heb een sportieve instelling. Ik werk als:

  • Massagetherapeut / stoelmasseur / triggerpointcoach / sportmasseur en
  • Atlas en Lumbaal therapeut
  • Begeleider / coach van startende ondernemers.
  • Begeleider / mentor van TOP studenten Kompas Noorderpoort college.

Ik ben 11 jaar nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen van Jonge Bedrijven Netwerk Groningen. Ik heb o.a. workshops gegeven over gezondheid en ondernemen. Ook was ik coach/begeleider van het Buddytraject, waarbij ik verschillende leden heb mogen inwijden in het ondernemersleven en de voor- en nadelen daarvan. Verder was ik als lid van het welkomstcomité bij de maandelijkse borrel om nieuwe (aspirant) leden op te vangen en hen kennis laten maken en proeven van de ongedwongen sfeer en open visie van JBN.

Hoe is het afgelopen jaar geweest voor jou en je onderneming?

Dramatisch. Als masseur (een contactberoep) met contracten bij grote ondernemingen mocht ik van de één op andere dag mijn geliefde beroep niet meer uitoefenen. Vanaf 12 maart 2020 was ik plotseling werkloos en op 18 maart 2020 kregen we de sleutel van ons nieuwe huis in Norg. Dus geen inkomsten meer en een verbouwing voor de boeg die veel geld en tijd zou kosten. Geld hadden we gelukkig gespaard en tijd had ik ineens ruim voldoende. Dus hard aan de slag en een paleisje gecreëerd. Zwembad en jacuzzi in de tuin moeten nog, maar de bodem van de schatkist is inmiddels wel in zicht gekomen.

Wat was het hoogtepunt van jouw ondernemerscarrière tot nu toe?

Hoogtepunten zijn de verkoop van mijn horecazaken in 2000 en daarna de carrièreswitch van HoReCa man naar masseur waarbij ik alle bovenstaande opleidingen in twee jaar heb afgerond, inclusief de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. En natuurlijk de start van mijn bedrijf STRAC Sport Touch Relax Advies Centrum in datzelfde jaar waarvoor ik nog steeds werk en waarmee ik mijn boterham verdien.

Waar zie je, zakelijk, naar uit de komende tijd?

Om met ingang van 3 maart 2021 weer vol goede moed aan de slag te kunnen als masseur en mijn handen weer te laten spreken. De bestaande contracten weer nieuw leven in te blazen en nieuwe bedrijven kennis te laten maken met stoelmassage op de werkvloer. Kortom, ontspanning terugbrengen en de voorbije nare tijd snel achter ons laten.

Kan het (netwerk of bestuur van) JBN je ergens mee helpen?

Meer aandacht en aanmeldingen voor het buddy traject: er bestaat enorm veel kennis op allerlei gebieden bij onze JBN leden. Maak gebruik van elkaar en versterk elkaar.

Mijn nieuwe dienst heet “benterplekke” voor mensen die niet of moeilijk naar een vaste locatie kunnen komen om een stoelmassage te ontvangen. Bedrijven, instellingen, scholen of verenigingen kunnen mij daarvoor inhuren, bijvoorbeeld via een vouchersysteem. Praktische ideeën om dit in de markt te zetten zijn zeer welkom.

Hartelijk dank JBN Groningen voor de fantastische leerzame en gezellige jaren.

Reactie toevoegen

Email:

JBN

© 2022 - JBN Groningen - Alle rechten voorbehouden.